Vaali- ja puoluerahoitusvalvonta

Etusivu / Puoluerahoitus / Hae tietoa puoluerahoitusilmoituksista

Hae tietoa puoluerahoitusilmoituksista

Voit hakea tietoa puoluerahoitusilmoitusten sisällöstä valmiiden raporttien avulla. Voit tarkastella reaaliaikaisia tietoja esimerkiksi puolueiden, puolueyhdistysten ja lähiyhteisöjen tekemistä ajantasaisista ilmoituksista tai vaalikampanjan kulujen ja rahoituksen erittelystä. Raportit perustuvat VTV:n saamien puoluerahoitusilmoitusten sisältöön.

VTV vastaanottaa puoluerahoitukseen liittyen ajantasaisia ilmoituksia, vaalikampanjan kulujen ja rahoituksen erittelyjä, ennakkoilmoituksia sekä tilinpäätösasiakirjoja.
  • Ajantasainen ilmoitus on tehtävä, jos yksittäisen tuen tai useista samalta tukijalta saaduista suorituksista koostuvan tuen arvo on vähintään 1500 euroa kalenterivuodessa. Ajantasaisen ilmoituksen tekevät puolue, puolueyhdistys ja puolueen lähiyhteisö.
  • Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen ja sisältää suunnitelman kampanjan kuluiksi ja rahoitukseksi.
  • Tilinpäätösasiakirjat toimittavat puolue, avustuspäätöksessä mainittu yhdistys sekä lähiyhteisö.
  • Erittely vaalien kuluista ja rahoituksesta toimitetaan vaaliajankohdan sisältävän tilikauden tilinpäätöksen yhteydessä.

Raporttien kuvaukset

Raporteista voit tarkastella puoluerahoitukseen liittyviä tietoja rajatusti tietystä näkökulmasta. Voit ottaa järjestelmästä raportteja, joista näet listauksen haluamistasi tiedoista. Alla on kuvattu tarkemmin, minkälaisia tietoja voit raporteilta tarkastella.

Sivustolla olevien ilmoitusten tarkastelu edellyttää, että selaimen JavaScript-tuki on päällä.‍ Lisätietoja JavaScript-tuen päälle kytkemisestä (sivusto englanniksi).

Tietoaineistot

Ajantasaisten ilmoitusten tietosisältö julkistetaan csv-muodossa. Voit tarkastella csv-tiedostojen sisältöä taulukkomuodossa, kun avaat tiedoston taulukkolaskentaohjelmassa.

Tietoaineistot
Julkaistu: 17.3.2011  Päivitetty: 3.2.2021