Val- och partifinansieringstillsyn

Framsida / Val­fi­nan­sie­ring / Gör redovisning

Identifiering

Identifiering i systemet sker med bankkoder till internetbanken som beviljats av banken eller med elektroniska personliga certifikat.

Om du har inte bankkoder till netbanken, kan redovisningen göras med skriv ut bara blanketten.

När du förflyttas till identifieringen får du upp en lista med banker att välja mellan. Välj bank och följ bankens anvisningar för att identifiera dig.

Parti, krets eller lokalförening

Innan huvudanvändarna inom partierna identifierar sig ska de skaffa användarrätt från Statens revisionsverk och partiets huvudanvändare inom lokalföreningarna.

Kandidater, invalda personer och suppleanter

Uppgifterna om kandidaterna sparas automatiskt i systemet efter att kandidatlistorna sammanställts. Uppgifterna om invalda personer och suppleanter sparas automatiskt i systemet efter att valresultatet fastställts. Därmed behöver ingen ansöka separat om användarrätter.

Det elektroniska systemet för redovisning av valfinansieringen möjliggör inte att andra personer än de som är skyldiga att lämna redovisning loggar in sig i systemet. Redovisningen av valfinansieringen kan således inte göras av någon annan än den redovisningsskyldiga själv.

Om identifieringen misslyckas, ring nummer: 09 432 5898 vardagar kl 10–14 eller skicka ett meddelande till: [email protected]

Registerbeskrivning [pdf, 24 KB]

Publicerat: 12.8.2010  Uppdaterat: 24.2.2020